4 Mayıs 2013 Cumartesi

Neden kilo alıyoruz?


Uzun uğraşlar sonucunda kilo verdiniz ama diyet sonrasında yine kilo mu aldınız? Peki neden yine kilo alıyorsunuz; buyrun bu yazımızda haberdar olacağız.

Kilo neden alıyoruz

Amerikalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada neden kadınların erkeklerden daha çabuk kilo aldığı incelendi. Science isimli dergide yayınlanan raporda, bunun nedeninin kadın beyninin yapısıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Verilen istatistiklere göre, aşırı kilolu bayanların oranı erkeklerden %25 daha fazla. Uzmanlar bunun sebebinin irade azlığı olduğunu belirtiyor. Kadınlar daha fazla stres altında kalıyor ve diyetlerini çok kolay bozabiliyor. Ayrıca yorucu egzersizlere dayanma konusunda da daha az dayanıklılar.

Kadın ve erkeklerin incelendiği deneyde gönüllülerden 17 saat aç kalmaları istendi. Bu sürede belli işler ve fiziksel egzersizler yaptılar. 17 saatlik zaman periyodu sonrasında, katılımcılar pek çok yemeğin olduğu bir masaya yönlendirildi. Ancak yemek yemelerine izin verilmedi. Sadece başka bir şey düşünmeleri söylendi.

Bu esnada bilim adamları gönüllülerin beyinlerini manyetik rezonans tomografisiyle görüntüledi. Amaç, yiyeceğe ne tür tepki gösterdiklerini incelemekti. Sonuçlara göre erkekler yeme isteğine belli bir oranda karşı koyabilirken, kadınların istisnasız yiyecekten başka hiçbir şey düşünmediği görüldü. Ayrıca beyinlerinde aktivite yoğunluğu bu süreç içerisinde en üst noktaya ulaştı.


Uzmanlar netice olarak kadınların daha dayanıksız olmasının rejimlerini daha kolay bozmasına neden olduğunu ve doğal olarak daha kolay kilo aldığını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık