4 Mayıs 2013 Cumartesi

Fazla diyet yapmanın zararları


Şok diyetler olarak bildiğimiz sıkı diyetlerin, zayıflatma etkisinin yanı sıra bir de bir çok yan etkisi bulunmaktadır. İşte o yan etkilerden bazıları, bu yazımızda Sevgili Arkadaşlarım.

Fazla diyetin yan etkileri

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde artık insanlar beslenmelerine dikkat edemez duruma geldi. Zamanın en kıymetli unsur olduğu günümüzde tüm gün çalışma ile birlikte sabah kahvaltısı geçiştiriliyor, öğle yemeği fast-food tarzında alınıyor ve akşam yemekleri ise hazır ürünlerden oluşuyor. Böyle bir beslenme ile ortaya çıkan sonuç fazla kilo alımı ve sağlıksız beslenmenin getirdiği bir dizi hastalık.

Genellikle beslenme konusunda büyüklerimiz bizlere çok önemli öğütler verir. Çünkü çağımızda eski zamanların yemek ve beslenme adabına dair neredeyse hiç bir şey kalmamıştır. Eski dönemlerde hazırlanan kahvaltıların, öğle ve akşam yemeklerinin besin değerleri ile şimdiki zamanın değerleri arasında çok fark var. Kilo alımı ve obezite tehlikesi tüm dönemlerde mevcuttu. Fakat şimdiki sorun vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri almak yerine aşırı yağlı ve vitamin değeri düşük ürünlerle beslenmek.

Hızlı bir döngünün içinde seyreden hayatımız beslenme alışkanlıklarımızı değiştirdikçe, vücudumuzun formu da bozulmaya başladı. Çağımız hızla kilo alıp, hızla kilo veren insanların çağı. Oysa ki bu durum insan bedeni için büyük bir tehdit oluşturmakta. Çünkü beden belirli besinlerin varlığına ihtiyaç duymaktadır. Aşırı yemek halinden aşırı derecede uygulanan diyetlere geçen yeni nesil, bedensel sağlığıyla gerçek anlamda oynamaktadır.


Aşırı derecede yapılan diyetlerin bir çok hastalığa neden olduğu bilinmektedir. Bunların başında şeker, tansiyon, kalp ve kas hastalıkları gibi önemli hastalıklar mevcuttur. Vüdumuzu uzun süreli olarak mahrum bıraktığımız bazı besin değerleri, vücudumuzdan yağı eritmekle kalmıyor, kas yapımızı da eritiyor. Damar sistemimiz ve bir çok organımızın zarar gördüğü bu tehlikeli diyetler, ileri yaşlarda büyük sorunlarla karşı karşıya kalmamıza sebep oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biber hapı new fx15 rx1 chrome indir cilt ve güzellik sağlık